Uluslararası Maverâünnehir’den Anadoluya İslâm Âlimleri: İmam Tirmizî ve Hakîm et-Tirmizî Sempozyumu 17-18 Ekim 2024, Tirmiz/Özbekistan - Musa Eşit (ULUM)

(untitled)
Bu yazıda 17-18 Ekim 2024 tarihlerinde Özbekistan’ın Tirmiz şehrinde Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi (AYBÜ) İlahiyat Fakültesi ile Özbekistan Uluslararası İmam Tirmizî İlmi Araştırmalar Merkezi’nin paydaşlığında ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) destekleriyle tertip edilen “Uluslararası Maverâünnehir’den Anadoluya İslâm Âlimleri: İmam Tirmizî ve Hakîm et-Tirmizî” başlıklı sempozyum tanıtılmaktadır. Türkiye, Özbekistan, Kırgızistan, Mısır, Hindistan, Katar ve Bangladeş’ten bilim insanları ve alimlerin katıldığı sempozyumda açılış oturumu yanında 4 oturumda toplam 62 tebliğ sunulmuştur. Ayrıca ilki Özbekistan’da gerçekleştirilen sempozyumun gelecek 4 yıl içerisinde 4 ayrı ülkede farklı üst başlıklarla gerçekleştirilmesi planlanmıştır.