Дослідження ефективності функціонування пілотажно-навігаційного комплексу повітряного судна в умовах дестабілізуючих впливів за показниками функціональної стійкості - Калашник-Рибалко М.А. (Системи озброєння і військова техніка)
В статті представлено результати дослідження ефективності функціонування пілотажно-навігаційного комплексу (ПНК) повітряного судна (ПС) в умовах дестабілізуючих впливів за показниками функціональної стійкості. Виконано аналіз структури ПНК ПС за наступними критеріями: вид топології, число і розташування вузлів, лінії зв'язку, структурні параметри графа: коефіцієнт надмірності зв'язків, діаметр графа, коефіцієнт централізованості, показники функціональної стійкості ПНК ПС: ступінь вершинної зв’язності, ступінь реберної зв’язності, запас функціональної стійкості. Отримані результати досліджень підтверджують низький рівень функціональної стійкості окремих елементів ПНК ПС, зокрема системи передачі даних. За результатами досліджень запропоновано шляхи вирішення проблеми забезпечення функціональної стійкості ПНК ПС.