ВПЛИВ ВІЙНИ НА ПУБЛІЧНІ ФІНАНСИ ТА УПРАВЛІННЯ: ВИКЛИКИ ТА РІШЕННЯ - Галина Скрипник; Дарія Демінська; Марія Дудник (Економіка та суспільство)
У статті досліджено процеси трансформації державних фінансів і управління України в умовах воєнного стану. Автори зосереджуються на впливі військових дій на фінансову стійкість країни, зокрема на бюджетну систему, валютний ринок, податкову політику та банківський сектор. Розглянуто теоретико-методологічні аспекти управління ресурсами та забезпечення стійкості фінансової системи. Висвітлено реформування фінансових процесів, модернізацію інструментів, удосконалення антикорупційних механізмів та підвищення прозорості. Результати дослідження показують, що воєнний стан суттєво впливає на економічну стабільність, створюючи нові виклики для управління ризиками та стратегічного планування. Автори наголошують на необхідності розробки нових підходів до управління фінансами, зокрема диверсифікації джерел доходів, підтримки бюджету, адаптації монетарної політики та залучення міжнародної допомоги для подолання кризових явищ.