ПСИХОЛОГІЧНА ДОПОМОГА ПРАЦІВНИКАМ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ, ЯКІ ВИКОНУВАЛИ СЛУЖБОВІ ОБОВ’ЯЗКИ В НЕТИПОВИХ УМОВАХ - K. V. Kudar (Law and Safety)
Описано сучасні підходи та методи психології, які застосовуються в роботі з людьми з посттравматичними стресовими розладами, розладами адаптації тощо. Проаналізовано можливості використання самодопомоги, дебрифінгу тощо в роботі з працівниками правоохоронних органів, які виконували службові обов’язки в нетипових умовах. Показано дієвість різних методів психології залежно від етапу надання психологічної допомоги та складності симптоматики. Наполягається, що психологічна самоосвіта, взяття відповідальності на себе за свій стан, оволодіння навичками правильної поведінки та позитивне мислення є важливими в реабілітації правоохоронців, які виконували службові завдання в нетипових умовах.