Особливости динаміки про- і антиоксидантного балансу ран у експерименті за умов застосування для місцевого лікування запальних процесів гідрогелевих пов’язок, насичених йонами срібла й антиоксидантним лікарським засобом «Кверцетин» - R. Slobodian; R. Ohonovskyi; Y. Melnychuk (Львівський клінічний вісник)
Вступ. Запальний процес завжди супроводжується активацією пероксидного окиснення ліпідів (ПОЛ), що її спричинює тканинна гіпоксія. Це каталізує зміну фізіологічних показників антиоксидантної системи.