Запобігання зіткнення парашутистів з бойовою технікою на ділянці зниження - О.К. Шейгас; М.П. Долина; С.Ю. Вусатий; Т.В. Іванова; Ю.В. Мевша (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
Ефективність і безпека виконання задач одночасного десантування повітряного десанту та бойової техніки суттєво залежить від рівня фахової підготовки та надійної роботи екіпажів транспортної авіації і керівника десантування на майданчику приземлення. Актуальним є питання аналізу та оцінки параметрів визначення безпечних інтервалу відстані між літаками в обраному бойовому порядку, суворого витримування в ньому місця, що виключить зіткнення парашутистів з бойовою технікою на ділянці зниження. На підставі цього доцільно обґрунтувати методичні рекомендації посадовим особам штурманської служби щодо запобігання зіткнення парашутистів з бойовою технікою.