»Nema ništa bolje od toga kad su braća složna«. Korespondencija majke M. Amadeje Pavlović s episkopom Varnavom Nastićem - Jasna Krista Mijatović (Bogoslovska Smotra)
Fokus istraživanja usmjeren je prema korespondenciji majke M. Amadeje Pavlović (Petrovaradin, 1895. – Sušak/Rijeka, 1971.), provincijalne poglavarice Milosrdnih sestara sv. Križa u razdoblju od 1943. do 1955. godine s episkopom hvostanskim Varnavom Nastićem (Gary/Sjedinjene Američke Države, 1914. – Beočin/Srbija, 1964.). Prepiska između tih dviju osoba časnog spomena odvijala se tijekom nepune dvije godine, od svibnja 1951. do siječnja 1953. godine, a sastoji se od šest pisama i jedne pjesme. Četiri pisma i pjesma su u autorstvu episkopa Varnave, a dva pisma napisala je majka M. Amadeja. Rezultati istraživanja, provedenog uz pomoć metode analize sadržaja pokazuju da su i episkop Varnava i majka M. Amadeja imali jak i istančan osjećaj za nastojanja oko jedinstva kršćana. U tom je kontekstu osobito dragocjen episkopov zapis o zagrebačkom nadbiskupu blaženom Alojziju Stepincu.