Kütüphanelerin Bilinmeyen Dünyası - Fatma Sağlam Özdemir (Türk Kütüphaneciliği)
Oğlu Austin’in okul ödevinden yola çıkarak sekizinci kitabına konu olan Los Angeles Halk Kütüphanesi ve yangınına dair bu kitabı yazan yazarın asıl amacı kütüphane ile annesi ve oğlu arasında kurduğu manevi bağdır. Gerçek bir kütüphane ve kütüphaneci dostu olan yazar annesine bağladığı kitap ve kütüphane sevgisini bu kitabı yazarak hem demans olan ve daha sonra sonsuzluğa uğurladığı annesine bir hediye hem de kütüphanelerin kitapları barındıran binalardan çok sevgi, merhamet, özgürlük, bilgelik taşıdıkları gerekçesiyle vefa borcunu ödüyor aslında…