YÖNETİM ANLAYIŞININ MİKRO ANALİZİNİN YAPILDIĞI YER:AİLE - Ali Acar (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Aile sosyal bir grup olup temel faaliyetleri açısından yönetime benzemektedir. Yönetimin işlevleri ve görevleri ailede de organize edilmektedir. Özellikle iletişim ailede olduğu gibi yönetimin tüm süreçlerinde temel teşkil etmektedir. Ailenin amaçları ve değerlerine göre planlama yapılır buna göre aile yönlendirilir. Böylece uygun kurumsal yapı oluşturulur. Buna benzer şekilde tüm yönetimsel fonksiyonlar, ailenin fonksiyonlarına ve değerlerine yansıtılır. Kurumsal işlevlerdeki tüm değişimler a'rle ve yönetim ilişkilerini de değiştirmiştir.