Tipografski sinjeti i zaštitni znakovi Eugena Seklera - Marija Idžojtić (Peristil)
U članku je predstavljen esej »O signetu, zaštitnim i inim znakovima« koji je 1924. godine u »Grafičkoj reviji« objavio školovani osječki grafički dizajner Eugen Sekler. Njegovim ranije prezentiranim znakovima pribrojeni su i dosad nepoznati tipografski koncipirani sinjeti i zaštitni znakovi koji, uz one figuralne te uz teorijski angažman, upućuju na Seklerovo iznimno značanje u afirmaciji ovog segmenta vizualnih komunikacija u međuratnom razdoblju.