Гармонізація законодавства України та ЄС у сфері захисту прав споживачів цифрових послуг - L. A. Valko (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті розглянуто питання гармонізації законодавства України з правовими нормами Європейського Союзу (ЄС) у сфері захисту прав споживачів цифрових послуг. Зосереджено увагу на впровадженні ключових директив і регламентів ЄС, таких як Директива 2019/770/ЄС про постачання цифрового контенту та послуг, Директива 2011/83/ЄС щодо прав споживачів та Регламент Digital Services Act (DSA). Зазначено, що Директива 2011/83/ЄС пропонує основні підходи до регулювання договірних відносин у сфері цифрових послуг, які потребують імплементації. Досліджено значення Директиви 2011/83/ЄС у контексті встановлення прозорості договірних відносин між споживачами та постачальниками цифрових послуг, зокрема щодо надання оновлень цифрового контенту.