BEDEN EĞİTİMİVE SPOR YÜKSEKOKULLARINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN AKTİF SPOR YAPMA DURUMLARININ BELİRLENMESİ - Alpaslan Görücü (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Araştırmanın amacı, beden eğitimi ve spor yüksekokullarında okuyan öğrencilerin aktif spor yapma durumlarının belirlenmesidir. Bu amaç doğrultusunda ilgili literatür taramasıyapılmıştır. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’ndan random yöntemiyle seçilen 234 öğrenciye 10 demografik bilgi ve 19 konu bilgisinin ölçümü için 29 maddeden oluşan anket formu uygulanmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular, beden eğitimi ve spor yüksekokulu öğrencilerinin aktif spor yapma durumlarınıortaya koymayısağlayacaktır. Bu amaç doğrultusunda, doğum yerleri, ailelerin gelir düzeyleri, branşlarıyla ilgili eğitim alıp almamaları, sporda temel eğitimi aldıklarıyerler ve sporu seçme amaçlarıile ilgili problemler belirlenmeye çalışılmıştır. Bu doğrultuda yapılan korelasyon çalışmasında belirgin olarak ailenin gelir düzeyi, branşlarıyla ilgili eğitim alıp almadıklarıve sporu seçme amaçlarıile aktif spor yapma değişkeni arasında anlamlıilişkiler bulunmuştur. Diğer değişkenler arasında ise ilişki gözlenmemiştir.