Ko že vsak nekaj piše (O popisovanju slovenskih knjig) - Miran Hladnik (Knjižnica)
Izvleček Iz zavesti, da se kriteriji literarne kvalitete v času in glede na socialno skupino spreminjajo, se pokažejo nove naloge poklicnih in prostovoljnih bralčevih skrbnikov v času množične pisateljske dejavnosti: to ni več izločanje »neprimernega« in odbiranje »kvalitetnega « branja, ampak kategoriziranje rastoče produkcije po žanrih, motivih, obliki, medijih, bralcih itd. z namenom bralce orientirati in jim omogočiti optimalno izbiro. Bolj kot vzgoja zahtevnega bralca je cilj tega početja animacija piscev: popisovalcev, komentatorjev in predelovalcev besedil.