NECATİ ÖNER MANTIKTA HANGİ ÇİZGİNİN DEVAMINDA YER ALIR? - Aytekin Özel (Felsefe Dünyası)
Bu çalışma Necati Öner’in mantıkta hangi geleneklerin devamında yer aldığını tespiteder. Ancak önce onun Türkiye’deki mantık çalışmalarında oluşturduğu çizgiyi tespit eder.Daha sonra mantıkta İslam Dünyasında en etkili çizgi olan İbn Sina geleneğini belirtir veNecati Öner’in çalışmalarının bu geleneğe daha yakın olduğunu iddia eder. Yine Osmanlı’nınson döneminde Batı’da ortaya çıkan mantık cereyanlarına karşı Ali Sedat’ın ortayakoyduğu tavrın Necati Öner üzerinde etkili olduğunu ortaya koyar.