Analiza i ocena zmian w strukturze użytkowania ziemi w powiecie toruńskim w latach 2003–2009 - Paweł Brodowski (Rozwój Regionalny i Polityka Regionalna)
Wartykule zaprezentowano zmiany w zakresie struktury użytkowania ziemi w powiecie toruńskim w latach 2003–2009. Szczegółowej analizie poddano następujące podgrupy i rodzaje użytków: użytki rolne (grunty orne, użytki zielone), grunty leśne oraz tereny zabudowane i zurbanizowane. Szczególną uwagę poświęcono terenom mieszkaniowym, których areał koncentruje się w określonych częściach powiatu.