Теоретичні аспекти зв’язку оціночних понять і механізму забезпечення прав учасників кримінального провадження - O. P. Kuchynska; R. V. Barannik (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
У статті розглядаються теоретичні аспекти взаємозв’язку між оціночними поняттями та механізмом забезпечення прав учасників кримінального провадження. Автори акцентують увагу на необхідності налагодження ефективної взаємодії між цими двома складними юридичними конструкціями, зважаючи на їх взаємообумовленість, системність та наскрізний характер у кримінальному процесі. Визначено, що оціночні поняття, як змістовно широкі та формально не визначені категорії, відіграють ключову роль в індивідуалізації правозастосування. Вони забезпечують адаптивність і гнучкість кримінального процесу, дозволяючи враховувати особливості конкретних справ у межах правового регулювання.