Передмістя як суспільно-просторовий феномен та постсоціалістичне місто - Роман Лозинський (Časopis Socìalʹno-Ekonomìčnoï Geografìï. Часопис соціально-економічної географії)
У статті проаналізовано історію появи суспільно-просторового феномену передмістя у Західному світі та в Україні. Представлено порівняння передмість у країнах, що входили у Радянський Союз (з увагою до приміських сіл, дач та мікрорайонів) та субурбій в США та Канаді. Розглянуто розуміння передмістя та його архітектурного/містопланувального середовища з позиції соціальної теорії в географії. З’ясовано, що передмістя і їх архітектурне середовище використовувались у пропаганді США та Радянського Союзу для продукування окремих культурних значень/сенсів з економічними та політичними наслідками.