First record of Atractoscion aequiden (Sciaenidae) from the Arabian Sea Coasts of Oman and Acanthopagrus catenula (Sparidae) from the Oman Sea (Gulf of Oman), northwestern Indian Ocean (Teleostei, Sciaenidae, Sparidae) - L. A. Jawad; S. Al-Shogebai; J. M. Al-Mamry (Arxius de Miscel-lània Zoològica)
Primer registre d’Atractoscion aequidens (Sciaenidae) a les costes del mar d’Aràbia d’Oman i d’Acanthopagrus catenula (Sparidae) al mar d’Oman (golf d’Oman), al nord-oest de l’oceà Índic (Teleostei, Sciaenidae, Sparidae) Els primers registres d’Atractoscion aequidens a les costes del mar d’Aràbia d’Oman i d’Acanthopagrus catenula a les aigües properes a la ciutat de Muscat, al mar d’Oman, es fan a partir d’un espècimen de 671 mm de longitud estàndard i deu espècimens de 111 a 257 mm de longitud estàndard, respectivament. Aquest informe fa referència al segon registre d’A. aequidens al nord de l’oceà Índic i del registre més septentrional d’A. catenula fet en aquest oceà. S’especifiquen les dades morfomètriques i merístiques de les dues espècies i es comparen amb les dels espècimens recol·lectats en altres parts del món. En aquest treball es corregeix així mateix la distribució meridional d’A. catenula.