ПРО КУЛЬТУРНО-НАЦІОНАЛЬНІ АСПЕКТИ ПРОБЛЕМИ КОРУПЦІЇ (СПРОБА ФІЛОСОФСЬКО-ПРАВОВИХ МІРКУВАНЬ) - O.M. Lytvynov (Економіка та право)
Розглянуто корупцію як явище, що є виведеним за межі культури у сферу кримінального в суспільствах первинних (креативних) культур, і як явище, природно притаманне суспільствам вторинних (імітаційних) культур. Проаналізовано загальні (психолого-біологічні) та специфічні (культурно-історичні, світоглядно-етичні та соціально-політичні) основи корупції. У цьому контексті показано деякі особливості формування й функціонування кримінально-корупційної свідомості в Україні.