Çocuk Gelişimi Programı Öğrencilerinin Okul Öncesi Eğitimde Çevre Eğitimine İlişkin İnançlarının İncelenmesi - Çavuş Şahin; Fatmanur Çullu (Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi)
Bu araştırmanın amacı Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin okul öncesi eğitim ile çevre eğitiminin bütünleştirilmesine yönelik görüşlerinin incelenmesidir. Araştırmanın örneklemi İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir üniversitenin Çocuk Gelişimi Programında öğrenim gören ve gönüllü olan 128 Ön Lisans öğrencisidir. Araştırmanın verileri “Çevre Eğitiminin Okulöncesi Eğitimle Bütünleştirilmesine Yönelik İnançlar Anketi (Güner-Alpaslan, Olgan ve Çakıroğlu, 2017)” ile elde edilmiştir. Araştırmanın sonuçlarına göre, Çocuk Gelişimi Programı öğrencilerinin Çevre Eğitiminin Okulöncesi Eğitimle Bütünleştirilmesine Yönelik İnançlar Anketinin genelinde ve alt boyutlarında cinsiyet, yaş, çevre ile ilgili kitap okuma ve çevre ile ilgili belgesel izleme değişkenlerine göre anlamlı bir farklılık bulunmamakta, çevre eğitimi dersi alma değişkenine göre ise anlamlı bir farklılık görülmektedir.