Jernej Kopitar v očeh srbskih filologov (1864–1980) - Pavle Jović (Slavistična Revija)
Kopitarjevo ime in delo v srbskem literarnem prostoru spremljamo od leta 1864. Recepcija je potekala v srbskem časopisju in knjigah znotraj odnosa Karadžić-Kopitar. Posebnih prispevkov o Kopitarju je bilo objavljeno malo. Prva monografija Kopitar in Vuk je izšla na Srbskem ob 200-letnici Kopitarjevega rojstva.