واکاوی عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری کارآفرینان در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط شهر زاهدان - محمد فتوحی اردکانی; راضیه خجسته آورگانی (آموزش و مدیریت کارآفرینی)
تصمیم‌گیری هسته و جوهره‌ی فعالیت‌های کارآفرینان محسوب می‌شود چراکه رشد و پیشرفت کسب‌وکارها به نوع تصمیمات کارآفرینان بستگی دارد. این پژوهش ابتدا به شناسایی عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری کارآفرینان می‌پردازد و سپس نقش هر یک از این عوامل را بر تصمیمات کارآفرینان می‌سنجد و در نهایت روابط دوسویه بین متغیرها مورد بررسی قرار می‌گیرد. جامعه آماری شامل کارآفرینان مشغول به فعالیت در کسب‌وکارهای کوچک و متوسط شهر زاهدان می‌باشد و نمونه آماری به‌صورت تصادفی ساده از بین کارآفرینان این شهر انتخاب شده است. برای یافتن عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری کارآفرینان، از منابع کتابخانه‌ای و پژوهش‌های انجام شده در زمینه مذکور استفاده شد که در نهایت این عوامل در چهار دسته؛ ویژگی‌های فردی، سازمانی، محیطی و ویژگی‌های خاص یک تصمیم دسته‌بندی گردید. برای جمع‌آوری داده‌ها در بخش میدانی از پرسشنامه جهت سنجش تأثیرات این عوامل استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزارهای SPSS26 و Amos18 انجام گردید. نتایج پژوهش حاضر بیانگر این است که؛ عوامل فردی و سازمانی با تأثیرگذاری بر روی ویژگی‌های خاص یک تصمیم نقش بسزایی در تصمیم‌گیری کارآفرینان ایفا می‌کنند. همچنین میان ویژگی‌های فردی و سازمانی رابطه دوسویه وجود دارد و جهت اخذ تصمیم یکدیگر را تحت تأثیر مستقیم خود قرار می‌دهند. بر اساس نتایج، برگزاری کلاس‌های آموزشی برای کارآفرینان به‌منظور افزایش مهارت و کاهش خطای خود در انتخاب گزینه‌های درست، قابلیت تفسیر و تجزیه‌وتحلیل اطلاعات، توانایی تصمیم‌گیری لحظه‌ای، قابلیت تحلیل محیط و جست‌وجوی بهینه و پردازش اطلاعات پیشنهاد می‌گردد.