РИЗИК-ОРІЄНТОВАНИЙ ПІДХІД У СУДОВО-ЕКОНОМІЧНИХ ЕКСПЕРТИЗАХ ГЛОБАЛЬНИХ ФІНАНСОВИХ СХЕМ - Микола Гордієнко (Економіка та суспільство)
Статтю присвячено дослідженню проблем і підходів до здійснення судово-економічної експертизи глобальних фінансових схем, що використовуються в розслідуваннях економічних злочинів. Визначено ключові фактори, які впливають на ефективність таких експертиз, та проаналізовано наявні методи оцінювання ризиків, що застосовуються експертами. Особливу увагу приділено труднощам, з якими стикаються фахівці під час розслідування складних фінансових схем, зокрема в контексті виявлення та доказування махінацій. Визначено основні проблеми, що ускладнюють ефективність експертизи, а також запропоновано напрями для подальших досліджень і покращення методик судово-економічної експертизи. Результати роботи мають практичне значення для вдосконалення правозастосовчої практики в галузі економічних злочинів.