Прогнозування основних акушерських ускладнень у вагітних із поєднаною безплідністю в анамнезі - E.V. Kolomiets; L.E. Tumanova (Український журнал Здоров'я жінки)
Основними гестаційними ускладненнями у вагітних, які мали поєднану трубно-перитонеальну з ендокринною безплідність в анамнезі, є невиношування, гіпертензивні та метаболічні розлади. Адекватне вирішення завдань профілактики різних акушерських ускладнень стало можливим шляхом розроблення методів прогнозування із застосуванням у клініках комп’ютерних технологій.