El desarrollo bilingüe de un niño latino-americano en Suecia - Maria Borgström (Moderna Språk)
Inom ramen för projektet Tvåspråkighet i skolan (Stockholms Universitet, Centrum för tvåspråkighetsforskning samt Pedagogiska institutionen) har författaren - hemspråkslärare och född i Argentina - genomfört en ingående studie över latinamerikanska invandrarbarns spanska och svenska språkutveckling. Artikeln ger en inblick i denna forskning.