Husserls syn på mening og objektivitet – fra persepsjon til matematikk - Frode Kjosavik (Norsk Filosofisk Tidsskrift)
Sammendrag Sider ved Edmund Husserls syn på persepsjon og på matematisk anskuelse presenteres i tilknytning til Dagfinn Føllesdals filosofiske arbeider. Hans Husserl-fortolkning forsvares mot enkelte misforståelser og forvrengninger. Det trekkes forbindelseslinjer mellom Husserls fenomenologi og veldefinerte posisjoner innenfor persepsjonsfilosofi (bl.a. internalisme/eksternalisme), språkfilosofi (semantikk med to sorter uttrykk) og matematikkfilosofi (anskuelse av abstrakte objekter gjennom fundering eller variasjon).