ДОЦІЛЬНІСТЬ ВНУТРІШНЬОТКАНИННОГО ЕЛЕКТРОФОРЕЗУ В ПЕРЕДОПЕРАЦІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ ХВОРИХ ПРИ ХРОНІЧНІЙ АНАЛЬНІЙ ТРІЩИНІ - А. G. Іftodiy; І. М. Коzlovska (Клінічна хірургія)
Проаналізований досвід застосування в передопераційній підготовці хворих при хронічній анальній тріщині внутрішньотканинного електрофорезу (ВТЕ) розчином діоксизолю. Доведене зменшення вираженості больового синдрому у пацієнтів, починаючи з першої доби, гемодинамічних розладів, гострих запальних реакцій у тканинах анальної тріщини, стимулювання росту молодої грануляційної тканини в ділянці країв рани і краю резекції. Використання запропонованого способу сприяло зменшенню тяжкості запального процесу, стимулюванню репаративних процесів в ділянці тріщини, пришвидшенню епітелізації операційної рани, усуненню спазму м’яза-замикача відхідника, основного патогенетичного механізму захворювання.