ŽUPNIČKA DJELATNOST ŠIME STARČEVIĆA - MILE BOGOVIĆ (Senjski Zbornik)
Šime Starčević je u našoj literaturi najviše spominjan kao jezikoslovac. U ovom radu naglasak je stavljen na njegovo pastoralno djelovanje kao župnika u Karlobagu. Glavni izvor za sam rad su dopisi koji se nalaze u Biskupskom arhivu u Senju. Starčevićeva druga djelatnost bit će spomenuta samo u slučaju da se radi o podatcima koji nisu drugdje zabilježeni i objavljeni.