Роль колірних асоціацій в дизайні - T. A. Shemelina; K. O. Kozііchuk (теорія та практика дизайну)
У статті розглянуті об’єктивні властивості кольору, психофізіологічні реакції людини на колір, роль колірних асоціацій в дизайні, в житті людини та суспільства. Досліджується природа колірної символіки, взаємозв'язок колірних асоціацій і образів в мистецтві, їх роль і вплив на життя суспільства в цілому.