KİTLESEL BİREYSELLEŞTİRME UYGULAMALARI İÇİN WEB TASARIMI - Halil Savaş; Ahmet Bardakçı (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Internet’in ticari hayatın vazgeçilmez bir öğesi haline gelmesi ile üretim ve pazarlamada kitlesel bireyselleştirme tartışmalarıboy göstermeye başladı. Bu noktada müşterilerle çift yönlü etkileşim ve bilgisayar destekli üretim sistemlerinin bütünleştirilmesi sonucunda kabul edilebilir bir fiyattan bireyselleştirilmesinin mümkün olduğunu iddia eden çalışmalara ve kitlesel bireyselleştirme yöntemini uygulayan firmalara rastlanılmaya başladı. Bu çalışmada kitlesel bireyselleştirme yöntemini uygulayan firmaların web sitelerinin incelenmesi sonucunda, kitlesel bireyselleştirme kapsamında bu firmaların Internet’i kullanma stratejilerinden hareketle, tutundurma aracıolarak web sayfalarının yapısıincelenmiştir.