Medya Dönüşürken Bilgi ve İktidar: The Post ve The Circle - Dilara Bostan (Türkiye İletişim Araştırmaları Dergisi)
Medya ve demokrasi arasındaki ilişki bugün olduğu gibi geçmişte de sıklıkla basın organlarının demokrasinin birer aracı olabileceğine dair duyulan inanç ve inançsızlık çerçevesinde tartışılmıştır. Öte yandan basın organlarının kime hizmet ettiği sorununun, günden güne gelişen ve gündelik hayata yerleşen yeni medya teknolojileri bağlamında yeniden şekillendiği görülmektedir. “Dün”ün medyasını oluşturan görsel ve yazılı basına “bugün”ün yeni medyasını oluşturan Twitter, Facebook, Instagram gibi sosyal ağlar da katılmıştır. Bu bağlamda geçmişte, görsel ve yazılı basının yönetenlere mi yoksa yönetilenlere mi hizmet ettiği çerçevesinde gerçekleşen “demokrasi” tartışması bugün bireylerin de birer “üretici” olarak etkileşim içerisinde olduğu sosyal medyanın topyekun kime ve neye hizmet ettiği bağlamına taşınmıştır.