Fragment notiranog antifonarija kao copertina bujskog statuta iz 15. stoljeća - Nikola Lovrinić (Vjesnik Istarskog Arhiva)
U Državnom arhivu u Pazinu čuva se bujski statut iz 15. stoljeća čija copertina predstavlja zanimljivost s muzikološkog i liturgijskog aspekta. Naime, Statut je umotan u pergament koji je s vanjske i unutarnje strane ispisan neumama. Prvi uvid u ovu dobro uščuvanu copertinu upućuje na fragment notiranog antifonarija s kvadratnom koralnom notacijom na sustavu od četiri crvene crte u crtovlju. Kako je ovdje riječ o antifonama i responzorijima koji su sastavni dio gotovo svih antifonarija zapadne rimske Crkve, u ovom je trenutku teško dati točnu procjenu gdje je i za koju crkvu kodeks pisan. Naime, ovdje transliterirani tekst odnosi se na blagdan Uzašašća.