Üniversitede Çalışan Akademik ve idari Kadın Personelin Kalsiyum Tüketim Durumlar - Nurten Çekal; Nevin Aktas (Journal of Agricultural Sciences)
Araşt ı rma kapsamı na üniversitede çal ışan 369 kad ı n personel al ı nm ışt ı r. Kad ı nları n yaşlar ı 18-72 aras ı nda değişmekte olup % 88'i 45 ya ş ve daha küçük, % 12'si ise 46 ya ş ve daha büyüktür. Kad ı nlar ı n % 58.27'si evli, % 41.73'ü bekard ı r. Kad ı nları n % 53.12'si hiç doğum, % 84.55'i de hiç dü şük yapmam ışt ı r. Kay ı p ve çürük di şi olanlar, kı smi protezi olanlar ı n oranlar ı s ı ras ı yla % 48.77, % 20.33, % 19.34'tür. Di şlerinin hepsi sa ğ lam olanlar ı n oran ı ise % 7.32'dir. Bugüne kadar vücudunda k ı rı k olanlar % 13.21 oran ı ndad ı r. Kemiklerinden gelen ağr ı s ı olanlar ı n oran ı % 31.98'dir. Kad ı nlar ı n 24 saatlik besin tüketimleri esas al ı narak yap ı lan hesaplamada kalsiyumu % 46.34'ü yetersiz, % 42.00'si yeterli, % 11.66's ı n ı n ise fazla tüketti ği saptanm ışt ı r.