Особливості ураження центральної нервової системи в дітей із хворобою Менкеса. Клінічний випадок - V.M. Dudnyk; V.H. Furman; O.V. Kutsak; O.P. Fedchishyn; O.V. Bereznitskyy (Сучасна педіатрія: Україна)
Хвороба Менкеса (ХМ) - прогресуюче мультисистемне захворювання з Х-зчепленим рецесивним типом успадкування, в основі якого лежить порушення метаболізму міді, що призводить до її нестачі.