Atferd er uttrykk for personlige opplevelser - Om kompetanseprogrammet «Forståelse og mestring av utfordrende atferd hos personer med demenssykdom» - Anne Margrethe Støback (Tidsskrift for Omsorgsforskning)
Denne artikkelen handler om pasienter med demenssykdom med atferd som kan oppleves utfordrende for personalet på sykehjem. Den beskriver et kompetanseprogram som kan brukes for å gi personalet handlingsberedskap i utfordrende situasjoner. Hensikten med artikkelen er å vise hvordan slik atferd kan fremstå, og hvordan personalet kan arbeide for å mestre utfordringer de møter i samhandlingen med pasientene. Kompetanseprogrammet er prøvd ut på flere sykehjem, men tenkningsgrunnlaget og arbeidsmåter det vises til kan også overføres til andre arbeidsfelt hvor personer med demenssykdom utgjør pasientgruppen.