Heiko Haumann, Historia Żydów w Europie Środkowej i Wschodniej, 2000 - Róża Dembska (Czasopismo Prawno-Historyczne)
Recenzja: Heiko Haumann, Historia Żydów w Europie Środkowej i Wschodniej, Wydawnictwo Adamantan, Warszawa 2000