ЗАГАЛЬНА ХАРАКТЕРИСТИКА ДОГОВІРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ПОСМЕРТНОГО ДОНОРСТВА - M. S. Briukhovetska (Law and Safety)
Розглянуто можливість договірного регулювання правовідносин посмертного донорства. Особливу увагу звернено на те, що питання договірного регулювання не закріплено на законодавчому рівні та достатньо не досліджено у вітчизняній юридичній науці. Здійснено правову характеристику запропонованих договорів – про посмертне донорство та про трансплантацію органів й інших анатомічних матеріалів. Визначено форму та зміст договорів, їх сторони та предмет, порядок укладання та підстави розірвання. Обґрунтовано доцільність використання таких договорів.