Şekerpancarının Bazı Agroteknik Özelliklerinin Belirlenmesinde Kullanılabilecek Bir Sensör Geliştirilmesi - Ahmet Çolak; Ali İhsan Acar (Journal of Agricultural Sciences)
Bu çal ışmada, şekerpancarı hasad ı öncesinde pancar s ı ras ı na ait baz ı verileri elde edebilecek bir sensör geliştirmesi amaçlanm ışt ı r. Bunu gerçekleştirmek için, toprak kanal ı nda yapay bir pancar s ı ras ı oluşturulmuştur. Geliştirilen ahşap sensör ile düşük h ı zda ölçümler yap ı lm ış , indüktif bir yol ölçerle elde edilen veriler bir data i şleme sistemi yard ı m ı yla bilgisayara kaydedilmi ştir. Microsoft Excel dosyas ı olarak saklanan verilerin zamana ba ğ l ı olarak elde edilen grafik görüntüleri, pancar s ı ras ı n ı n profilini oluşturmada kullan ı lm ışt ı r.