АВТОРСЬКІ ТУРИ ЯК ПЕРСПЕКТИВНИЙ РІЗНОВИД І ВАЖЛИВИЙ ЧИННИК РОЗБУДОВИ ВНУТРІШНЬОГО ТУРИЗМУ В УКРАЇНІ - Тетяна Сокол; Галина Щука; Сергій Мелесик (Економіка та суспільство)
Статтю присвячено розгляду авторських турів, які можуть стати вагомим чинником розбудови внутрішнього туризму в країні. Мета дослідження: розгляд вітчизняного досвіду організації таких турів та визначення їх ефективності для розвитку внутрішнього туризму. Використано методи спостереження, накопичування фактів та їх аналізу, опис факторів і явищ, систематизація і узагальнення інформації. В статті зроблено ретроспективний аналіз появи авторських турів як результату переорієнтації масового конвеєрного туризму на вузькоспеціалізований, визначено їх специфічні характеристики як окремого підвиду спеціалізованого нішевого туризму, зокрема такі як окреслене коло споживачів, об’єднаних спільним бажанням отримання незвичних вражень та взаємним спілкуванням, багатоаспектність цілей, унікальні програм.