УСТАВНОПРАВНИ ПОЛОЖАЈ СПОЉНИХ ПОСЛОВА БиХ - Невенко Врањеш (Српска правна мисао)
Као и у другим областима и у области спољне политике постоји велики број истих или сличних дефиниција. Чињеница је да "поред политичких процеса унутар појединих земаља, односно унутар глобалних политичких друштава, постоје и политички процеси који се одвијају у односима између земаља у међународним политичким процесима"1 Те политичке процесе између држава (политичку активност државе на међународном пла- ну) називамо