Вивчення ролі лейоміоми матки в прогнозуванні та лікуванні генітальних пролапсів - O.P. Baryshnikova (Український журнал Здоров'я жінки)
Лейоміома матки є одним із найпоширеніших доброякісних новоутворень малого таза в жінок. Те, що в понад 60% випадків лейоміому матки діагностують у перименопаузальний або постменопаузальний періоди, тобто у віковій категорії жінок із високою частотою генітального пролапса, обумовлює часте поєднання цих двох патологій.