تصحیح چند عبارت از نفثه‌المصدور زیدری نسوی - ،یاسر دالوند; مجید عزیزی هابیل (زبان و ادب فارسی)
نفثه‌المصدور از مهمترین متون نثر فارسی است که نخستین بار دکتر امیرحسن یزدگردی آن را با استفاده از چهار نسخة خطی، که تاریخ کتابت آن‌ها متأخر بوده است، تصحیح کرده است. باوجود تلاش‌های چندین سالة ایشان در این زمینه، کتاب مذکور – برخلاف آنچه مشهور شده است - مشحون از غلط‌خوانی، تصحیف و بی‌توجهی به ضبط دقیق نسخه‌هاست. در این مقاله تلاش شده است تا تصحیح استاد یزدگردی در چهار دسته نقد و بررسی شد: 1) بدخوانی‌های نسخ یا بی‌توجهی به آنها؛ 2) تصحیح برپایة نسخه‌ای که یزدگردی ندیده است؛ 3) تصحیح برپایة نسخه‌بدل‌ها؛ 4) پیشنهادهایی در ضبط برخی عبارات. بدین منظور، در این پژوهش از دو نسخة خطی «کر» و «سی» که در اختیار استاد یزدگردی بوده است، و نیز از نسخة خطی کتابخانة مجلس، کتابت قرن 9 استفاده شده است. نسخة اخیر دربرگیرندة 12 صفحه از نفثه‌الصدور است که تاریخ کتابتش از جمیع نسخ موجود کهن‌تر است و یزدگردی نیز بدان دسترسی نداشته است. کلیدواژه: نقد و بررسی، تصحیح، نفثه‌المصدور، تصحیف و بدخوانی.