Uloga arhitekture u prostorima postkonflikta - Helena Zorić; Sanja Matijević Barčot (Zbornik Radova)
Prostori post-konflikta određeni su kompleksnim i teškim naslijeđem ratne prošlosti, nacionalnih sukoba i neriješenih političkih pitanja. To su prostori bez rata, ali i prostori bez stvarnog mira. Istraživanje se bavi gradom Mostarom i reperkusijama ratnih podjela na njegovu urbanu strukturu. Na primjeru Mostara, u radu se detektiraju izazovi i potencijalne strategije arhitektonske i planerske prakse unutar post-konfliktnih sredina te propituje njihova uloga u poslijeratnom oporavku.