ЕТИЧНО-МОТИВАЦІЙНІ СКЛАДОВІ ЕФЕКТИВНОГО КОМАНДОУТВОРЕННЯ: ТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ АНАЛІЗУ - Ірина Мунтян; Дарина Муркалова; Василь Мужайло (Економіка та суспільство)
У статті розглядаються проблеми командоутворення та мотивації персоналу в сучасному менеджменті. Детерміновані основні чинники, що впливають на ефективність формування команд і мотиваційних систем в організаціях. Представлені та охарактеризовані основні елементи процесу формування команди. Проаналізовано ключові теорії мотивації, визначено їхню актуальність в сучасних умовах функціонування та розвитку бізнесу. Окреслена структура мотивації, основними компонентами якої визначено умови праці, ресурси, визнання, взаємини та відповідальність. Особлива увага приділяється значенню нематеріальних стимулів і впливу корпоративної культури на мотивацію співробітників. Представлено рекомендації щодо вдосконалення процесів командоутворення та розробки мотиваційних інструментів для підвищення продуктивності праці та залученості працівників.