Prispevek k poznavanju škarjevk (Tanaidacea: Peracarida: Crustacea) v slovenskem morju - Cene Fišer (Natura Sloveniae)
Predstavljena je razširjenost škarjevk Apseudes latreilli (Milne Edwards, 1828), Tanais dulongii (Audoin, 1826), Heterotanais oerstedi (Krøyer, 1842) in Leptochelia savigny (Krøyer, 1842) (Tanaidacea: Peracarida: Crustacea) v slovenskem morju. Leptochelia savigny in Tanais dulongii sta običajna prebivalca vzdolž celotne slovenske obale in ju najdemo tudi v globoki vodi. Apseudes latreilli je redek prebivalec detritno-školjčnega dna, Heterotanais oerstedi pa je bil najden le v somorni vodi v izlivu Dragonje, kar je hkrati prva navedba te vrste za slovensko morje.