CAHİLİYYE DÖNEMİNDE PUTLAR VE PUTÇULUK Vahyin nüzul Zemininin Aydınlatılmasına Bir Katkı - Orhan Atalay (İslami İlimler Dergisi)
Bu makale belirli bir tarihsel ve coğrafi kesimde teşekkül etmiş dinî bir yapıyı aydınlatmaya katkı sağlayacak bir inceleme olup İslâm öncesi Arapların tapındıkları putları, putçuluğu ve put edinme süreçlerine ilişkin açıklamaları içermektedir. İnsanın en temel zihni çelişkisini oluşturan bu sapmanın incelemeye değer bir konu olduğu kanaatindeyiz.