Turisme, tecnologia i narratives: reflexions per al disseny d'espais turístics - Rafael de Villasante García; Sílvia Casellas Oriol (Temes de Disseny)
Caracteritzem el turisme essencialment com un fenomen comunicatiu entre una arquitectura, un territori, un espai i els seus visitants. El disseny d'espais turístics ha evolucionat al llarg del temps segons les tecnolgies emprades per construir-los. L'aparició de noves tecnologies permet noves interaccions amb el nostre entorn i una connexió constant amb fonts d'informació, a més de geoposició i realitat augmentada. Es tracta d'unes tecnologies que estan reconfigurant l'espai turístic i, per tant, obrint les possibilitats. Per donar-nos noves capacitats d'experiència i significat per al coneixement, la interpretació, el descobriment i la relació amb l'entorn. Aquestes eines permeten dissenyar espais inèdits (suma de lloc i comunicació) d'experiències culturals (i de lleure) articulant-se a l'entorn de noves narratives, la qual cosa permet posar en valor patrimonis emergents i obrir-se a un camp que cal explorar i construir.