ФОРМУВАННЯ ЕФЕКТИВНОЇ СИСТЕМИ ЛОГІСТИЧНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ У СФЕРІ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ ПІДПРИЄМСТВА - Тетяна Ільченко (Економіка та суспільство)
В статті досліджено особливості формування ефективної системи логістичного менеджменту у сфері реалізації продукції підприємства. Встановлено, що ефективне управління логістичними процесами вимагає гнучкості, впровадження нових технологій та адаптації до змін у глобальному середовищі. Доведено, що головна ціль логістичного менеджменту полягає в забезпеченні швидкої доставки товарів або сировини до потрібних місць у найкоротші терміни. В статті досліджено базові етапи управління логістичними процесами. Встановлено, що логістика в сфері реалізації продукції підприємства охоплює процеси, пов’язані з переміщенням готової продукції від стадії виробництва до стадії кінцевого споживання. Доведено, що оптимізація транспортних і складських процесів дозволяє суттєво зменшити витрати на транспортування, зберігання та обробку замовлень.