ENFLASYON DÜZELTMESİNİN GEREKLİLİĞİ ENFLASYON MUHASEBESİNİN UYGULANABİLİRLİĞİ VE MUHASEBECİLER ÜZERİNDE YAPILAN BİR ARAŞTIRMA: KARAMAN ÖRNEĞİ - Hüseyin İleri; İsa Altınışık (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Bu çalışmada, yıllardır uygulamaya geçilmesi gündeme gelen fakat bir türlü uygulamaya geçirilemeyen 17 Aralık 2003 tarihinde uygulamaya geçilmesine karar verilen Mat uygulaması kısmen ertelenen enflasyon düzeltmesinin gerekliliği üzerinde durulmuştur. Çalışmada enflasyon düzeltmesinin gerekliliği ve enflasyon muhasebesi modelleri üzerinde durulmuş ve kısmen uygulamaya geçilen enflasyon düzeltmesinin bugüne kadar ki uygulanmasında yaşanan aksaklıklar Karaman’da faaliyet gösteren muhasebeciler üzerinde yapılan anket çalışması ile tespit edilmeye çalışılmıştır.Anahtar Kelimeler