A study of hand hygiene and hand carriage of methicillin resistant staphylococcus aureus in students from selçuk university, faculty of veterinary medicine - Uçkun Sait Uçan (Eurasian Journal of Veterinary Sciences)
Bu çalışmada Selçuk Üniversitesi Veteriner Fakültesi nden 30 öğrenci el hijyeni ve metisilin dirençli Staphylococcus aureus (MDSA) taşıyıcılığı yönünden taranmıştır. Öğrencilerin % 23.3'ünün elinden S.aureus izole edilirken MDSA taşıyıcılık oranı % 6,7 olarak bulunmuştur. Cinsiyetin taşıyıcılık üzerine etkisinin olmadığı (p>0,05) ve tüm S.aureus suçlarının van-ko m isi ne duyarlı olduğu tespit edilmiştir.